Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

2006: Tak for denne gang

Der VAR en forbindelse mellem musik, hverdag og dyr, denne lune aften d. 4 oktober i Krudttønden på Østerbro. Folk kom fra alle hjørner og kanter, nogle med deres hunde, andre i deres stiveste puds, nogle kom i tide, andre dumpede ind lige så stille. Stemningen var intim og kontakten til publikum var god. Bent Nielson udfoldede sig med intime toner fra sin saxofon til elektroniske klange af slædehunde og stryger.
Line Friis Duo bød på en regnfuld og romantisk melankoli. Nuance at Noons opløftende small-talk gav anledning til latter, ikke mindst for deres fortolkning af 'vegetarsangen', som gav et stort bifald fra publikums side.
Halvvejs ind i koncerten var der afsat 20 minutters pause, hvor publikum luftede hunde og minglede. Sanya, som var aftens konferencier, startede efter pausen med at spille nogle af sine numre hvoraf én var dedikeret til de mange forsømte husdyr som får mindre og mindre opmærksomhed i vores travle hverdag. Som afslutning kom Eye2Eye op på scenen og bød på fortolkninger af blandt andet Roxette og Joni Mitchell. Kemien mellem disse to kvindelige musiker og deres mangeårige samspil gav en homogen balance i musikken.

Der var en stilhed tilstede, som ikke var til at tage fejl af. For at understrege emnets alvor gæstede 12 repræsentanter scenen mellem bandsene.

Denne aften, VAR 'I Dyrenes Ånd'. Selv om en del i forvejen var rustede med viden om Dyrevelfærd afslørede aftens små triste og til tider også underholdende historier en hel del heroiske handlinger fra flere privatpersoner som har trådt ind i tilfældige dyrs miserable liv og gjort det til deres personlige sag. Godt gået! Der var stor respekt for realiteterne bag de mange foreningers foredrag om deres kamp for at forbedre dyrevelfærden eller blot for at overleve som forening.
Alle gæstetalere havde forberedt sig grundigt og engageret til den korte tid på scenen, nogle satte fokus på konkrete problemer mens andre fortalte om deres visioner.
Talerne var mangfoldige og indholdsrige og som publikum sank man ind i gæstetalernes fortællen hvis budskab man ikke kunne tage fejl af:

1) Dyr lider, overalt i Europa, deriblandt i Grækenland, i Spanien, selv i vores egne baggårde og affaldsontainere, både hunde, katte, pindsvin, tyre, malkekvæg m.fl.

2) 'Et godt dyreliv er en menneskesag' (Hesteinternatet af 1999) og dyrene har en umistelig ret til at blive behandlet med respekt.

Royal Copenhagens donering gik til den heldige vinder Ingrid Heintz Kempel fra Birkerød. Og så blev kl. 23 og folk gik derfra, glade og tilfredse, hjem til en tænkepause, hjem til deres kæledyr, hjem for at reflektere over aftens information og budskaber, moralsk motiverede til at gøre en forskel i hverdagen.

Og siden har tanken nok strejfet de fleste, tanken om at få læst 'bogen' ved lejlighed. Mesterværket 'MORD PÅ USKYLDIGE' af Hans Ruesch – bogen som fremkaldte den verdens-omspændende bevægelse af videnskabelig anti-vivisektionisme, som er støttet af talrige dyrevenner, studerende, læger og videnskabsfolk på hele kloden.

Tak for en dejlig og lærig aften og et stort tak til alle som støttede idéen og stillede op fra nær og fjern. Ligeledes et stort tak til lydmanden og bandene der valgte at bruge deres talent til at sætte fokus på dyrene.

Jeg tager mig friheden til at citere den ros jeg har modtaget via mail, og lægger det ud på støttekoncertens hjemmeside (guestbook). Der kan I snart læse om hvad andre mener om arrangementet og musikken :-))

Held og lykke med jeres fantastiske arbejde for dyrene, og bliv endelig ved med at henvise til støttekoncertens hjemmeside for at bevare forbindelsen mellem musik, hverdag og dyr :-)


Kærlig hilsen Sanya

''Et bredt projekt hvor dyrevenner og organisationer går sammen om at sætte fokus på dyrevelfærden'

[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89