Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

Om ridelejre

Hvad er en god ridelejr? Sådan spørger mange sig selv. I Hesteinternatet af 1999 har vi lavet en vejledning (fås også som folder), der skal hjælpe med at besvare spørgsmålet. Vejledningen gælder også for dagsudlejning af heste og ponyer.

Om ridelejre


 » Vi anbefaler Den hele ekvipage


Vejledning om ridelejre og dagsudlejning af heste og ponyer

Røgt og pleje af hestene:
Ikke alle heste er egnede til arbejdet på en ridelejr; skal samværet være en succes, må hestene være i balance. Ungheste og gamle heste er uegnede til ridelejre og dagsudlejninger.

Huld:
Hestene skal være i god foderstand. D.v.s. at hestens bagpart skal være rund og ribbenene skal være dækket af et fedtlag. Pelsen skal være kort, fin og blank.

Vanding:
Heste har et stort vandbehov. Der skal være vand til rådighed både i stald og på fold.

Fodring:
Heste har en lille mave og er skabt til at småspise hele tiden; både i stalden og på folden. En god græsfold er det bedste for hesten, men fodring med kraftfoder og stråfoder kan blive nødvendigt. Foderet skal være indbydende og beregnet til heste. Vigtigt med vitaminier og mineraler. Halm bør heste ikke spise i store mængder.

Hove:
Hovene skal være velplejede og tilset regelmæssigt efter individuelle behov af en beslagsmed. Sur stråle ses desværre ofte. Løfter man et ben på hesten, helst et bagben, må hoven ikke lugte surt.

Energi og udstråling:
Hvor mange timer arbejder hesten pr. dag? Hesten skal være vågen og interesseret i, hvad der foregår og skal gå villigt frem uden brug af pisk og sporer. Går hesten ikke villigt frem, kan den være overbelastet og træt eller syg. Det samme gælder, hvis hesten sover meget. En hest kan sove både stående og liggende.

Opstaldning:
Står hestene bundet i spiltov eller har de en boks hver for sig? Fra 1. januar 2011 blev det forbudt at opstalde heste i spiltove. Boksen skal være velstrøet med halm eller spåner.

Sår og skrammer skal behandles og hvis hesten har sår p.g.a. sadel eller hovedtøj, skal såret have tid til at hele op. Derfor skal hesten tages ud af arbejde.

Pisk, sporer, glidetøjler m.v. bør ikke bruges.

Folde:
Det er vigtigt for hesten at komme på fold dagligt for at færdes sammen med artsfæller i fred og ro. Hesten har brug for pauser. Der skal være græs på folden og den må ikke flyde med gødning; gødningsfyldte folde er orme- og parasitbomber.

Folde indhegnes bedst med strømførende hvide bånd, almindelig tråd eller træhegn med tråd. Pigtråd ses stadig rundt omkring; heste kan komme alvorligt til skade på pigtråd.Det er forbudt at bruge pigtråd.

Hestenes vinterophold:
Har ridelejren hestene hele året, eller bliver hestene udlånt for vinteren? Eller måske købt hvert forår og solgt om efteråret? Hyppige ejerskift giver en usikker og omskiftelig tilværelse for hestene, som er uønsket.

Hvad sker der med hestene, når de ikke kan mere?
Denne problemstilling hører til i alle hestehold og man kan godt træffe visse forholdsregler, selvom man ikke er hesteejer. Desværre sender mange hesteejere stadig deres udtjente heste sydpå som levende slagtedyr; man må her spørge sig selv, om man vil støtte den form for dyremishandling?


Børnenes indkvartering og ophold

Brandsikkerhed:
Et sted, hvor mange børn og unge er samlet, skal brandsikkerheden være i orden. Kommunens beredskabsinspektør skal godkende lokalerne til overnatning og der skal være foretaget lovpligtigt brandsyn. Kommunen kan oplyse, om dette er i orden. Velfungerende nødudgange skal være tilstede i fornødent omfang og der skal være brand- og evakueringsplaner, som personalet er bekendt med. Brandslukningsmateriel skal forefindes og personalet skal være uddannet til brandbekæmpelse og have 1. hjælpskursus. Der skal være installeret røgalarmer både ved børnene og dyrene.

Forsikringer:
Undersøg forsikringsforholdene for at undgå ubehagelige overraskelser.

Voksne hjælpere pr. barn?
Både af hensyn til heste og ryttere skal der være et tilstrækkeligt antal kompetente voksne hjælpere til stede.

Børnenes udbytte af opholdet:
At lære at passe, håndtere og fodre hesten bør være en naturlig del af repertoiret på en ridelejr - ligesom viden om hestens adfærd og naturlige behov. Børnene skal lære samarbejdet mellem hest og rytter.


Husk: En glad og velplejet hest er en god partner for sin rytter!


[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89