Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

Hvad kan du selv gøre?
Hvad stiller man op, når man møder vanrøgt, misrøgt eller mishandling af dyr? Der er flere muligheder:

1) Du kan kontakte ejeren af dyrene og prøve at tale dyrenes sag. Gøre opmærksom på forhold, som du mener er forkerte. Det er ofte svært at tale sig tilrette med ejeren, men det kan somme tider lade sig gøre.

2) Du kan kontakte en dyreværnsforening for at få hjælp. Dyreværnsforeningerne er ikke en politimyndighed - men har de samme rettigheder, pligter og ansvar som alle andre mennesker. Dyreværnsforeningen vil se på forholdene og tilse dyrene, hvis det er muligt - dette er i praksis ofte svært, for et medlem af en dyreværnsforening må ikke gå ind på fremmed mands grund uden tilladelse. Derfor vil dyreværnsforeningen ofte kontakte politiet og om nødvendigt foretage en anmeldelse af dyreholdet til politiet. I så fald overtager dyreværnsorganisationen sagen og er anmelder.

3) Du kan selv kontakte politiet og foretage en anmeldelse telefonisk eller skriftligt. En skriftlig anmeldelse er bedst og hvis man har billeder, er det er en god ide at vedlægge dem.

Vi har alle et ansvar for vores medskabninger - Hesteinternatet af 1999 opfordrer alle til at være sig dette ansvar bevidst og holde øje med dyrene og deres forhold alle vegne her i vores land. Og reagere, hvis man støder på forhold, som man mener er en overtrædelse af dyreværnsloven.


[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89