Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

2004: Hestemishandling ved Ikast

Endnu en hest har mistet livet efter at være blevet overfaldet på sin fold - denne gang øst for Ikast. Hesten blev stukket flere gange i halsen d. 12. august muligvis med en kniv og den var så medtaget af blodtabet, at ejeren var nødt til at få den aflivet.

Herning politi udtaler til Hesteinternatet af 1999, at der ikke er konkrete tekniske spor på gerningsstedet i denne sag. Politiet har gennemsøgt stedet for spor - sporsøgningen foregik med hunde. D. 13. august undersøgte kredsdyrlægen hesten sammen med Ikast Nærpoliti og dyrlægen har udfærdiget en erklæring. Herning politi har fået nogle anonyme henvendelser i sagen og de skal nu efterforskes sammen med andre tips fra borgere. Det efterforskes tillige, om der måske kan være sammenhæng med andre lignende sager, derfor har Herning politi kontaktet andre politikredse, bl.a. Ringkøbing politi for at sammenligne spor, metoder og andet. Herning politi formoder, at et menneske, som mishandler dyr på den måde, må have en afvigende personlighed, men en egentlig personlighedsprofil er ikke udarbejdet og politiet udtaler, at de ikke ved, om det er en mand eller en kvinde, som har mishandlet hesten og et motiv er foreløbig ukendt. Herning politi betragter sagen med stor alvor og udtaler, at opklaringen har høj prioritet.

Der er grund til at tage disse sager alvorligt. Flere tilfælde af hestemishandling i Jylland både fra i år og sidste år venter på at blive opklaret. Men også i Tyskland har hesteejere fra Bayern til Hamborg oplevet at miste deres hest på grund af mishandling, som ligner de danske tilfælde - over 100 heste har fra 1993 til i dag mistet livet i Tyskland efter mishandling - oftest med knive. Tyskerne kalder gerningsmændene for Pferde-Ripper og indtil videre har tysk politi i to af hinanden uafhængige sager pågrebet en kvinde på 22 år og en kvinde på 28 år. Begge har tilstået. Sidstnævnte var dyrlægestuderende og har alvorlige psykiske problemer. Begge kvinder var hesteejere og mishandlede også deres egne heste.

Mishandling af heste må ikke få lov til at accelerere i Danmark. Vi opfordrer derfor alle til at hjælpe politiet med opklaringen. Hvis nogen har hørt eller set noget, som kan føre til opklaring sagen, så kan man henvende sig til Herning politi på telefon 96 27 14 48 eller Ikast nærpoliti på telefon 96 60 14 48.

Det er desværre kun tre uger siden, vi skrev om et lignende tilfælde. D. 23. juli blev en hest dræbt ved Vorgod Østerby ved Videbæk og sagen er ikke opklaret. Her kan man henvende sig til Ringkøbing politi på telefon 97 32 14 48, hvis man har oplysninger, som kan føre til sagens opklaring.

Hesteinternatet af 1999, d. 14.8.2004.[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89