Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

2004: Klyng ham op

Gengivet med tilladelse af journalist Rikke Halberg, Ekstra Bladet.
ARTIKLEN MÅ IKKE KOPIERES.

17. september 2004

Lynch-stemning i hesteverdenen: Vi fanger ham selv

– Ond stemning. Folk er parate til selvtægt.

Sådan betegner Peter Caspersen det midtjyske hestemiljø efter sommerens syv sadistiske hestemishandlinger. I alt 26 heste er blevet skamferet med stikvåben siden 2002.

– Gerningsmanden holder en hel landsdel i en knugende tilstand af angst. Folk føler, de skal være ved deres heste hele tiden. Det er ubehageligt at handle ind, tage på arbejde, sove. For hvad nu hvis der sker hesten noget i mens, siger Peter Caspersen.

Han er bestyrelsesmedlem dyreværnsforeningen Hesteinternatet af 1999, der har været meget aktiv i forbindelse med hestemishandlingerne, og han sidder i panelet, når den midtjyske hesteverden fredag aften holder folkemøde på Nr. Snede Kro.

Selvtægt

Det er en enorm psykisk belastning at gå rundt og være bange hele tiden. Frygten fører til afmagt som munder ud i arrigskab og had. Det er en farlig cocktail, konstaterer Peter Caspersen, der som professionel soldat ved, hvad han taler om.

Hesteinternatet af 1999 får mange opkald om mishandlingerne og folk bliver mere og mere ophidsede.

– Vi beder folk om at kontakte politi og myndigheder, men svaret er ofte ’de gør jo ingenting – derfor ringer vi til jer’. – Folk mistænker hinanden. Jeg frygter, at en overreaktion kan gå ud over uskyldige.

På patrulje

På heste-nettet, hesteejernes foretrukne debatforum, kommer vreden og frustrationerne frem for fuld udblæsning.

Debattørerne fortæller såvel spøgefuldt som gravalvorligt, hvordan de sover med geværet ved siden, og hvordan de planlægger at lade vagthunden skambide hestemishandleren, hvis han skulle dukke op på netop deres grund.

Onsdag aften kørte bekymrede hesteejere på selvbestaltet patrulje i Herning-området for at kigge efter hesteskænderen.

– Jeg har seriøst overvejet, at går personen ind til min hest, som er ret ondskabsfuld, og får et spark og ligger på staldgulvet, når jeg kommer derud, så ville jeg faktisk godt kunne torturere et menneske. Jeg er faktisk af den holdning, at den behandling, han har givet hestene, skulle overgå ham selv, siger en 27-årig heste-nettet-debatør til Ekstra Bladet.[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89