Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

2004: Vi finder selv hestesadisten - Ekstra Bladet

Gengivet med tilladelse af journalist Rikke Halberg, Ekstra Bladet.

ARTIKLEN MÅ IKKE KOPIERES.300 hestefolk danner front mod hesteskænderen


Op mod 300 oprørte dyrevenner mødtes fredag aften på Nr. Snede Kro for at diskutere de sadistiske hesteskændinger, der lige nu holder Midtjylland i frygtens knugende favntag.
Havde folkemødet fundet sted for 100 år siden, ville deltagerne uden tvivl være troppet op kampklare med greb og høtyv. I hvert fald emmede Nr. Snede Kro af frustration og vrede.

Mange af mødedeltagerne var mest stemt for at finde hestemishandleren og give ham løn som forskyldt.

Lynchstemning

Salen var nærmest ved at eksplodere, da ordet blev givet frit.

- Hvis jeg fik fat i sådan en mand, så ville hans mor ikke kunne kende ham igen, når jeg var færdig med ham, sagde Finn Klovborg.

Tiltroen til politiets evner var ikke stor.

- Hvis politiet er lige så hurtige som de plejer at være, så fanger de ikke gerningsmanden før næste jul. De kan ikke se forskel på en hest og en kanin. Hvorfor har de ikke afhørt nogen endnu, spurgte Axel-Erik Sørensen fra foreningen Alle Dyrs Ret.

- Vi har indkaldt til dette møde for at få de frygtelige hestemishandlinger stoppet. Det er et spinkelt håb, at vi kan ændre noget i aften. Men om ikke andet, så vil omtalen af mødet gøre det klart for politikere og politi, at vi ikke kan se passivt til, mens nogen myrder vores heste, sagde Jette Pedersen, der er initiativtager til mødet.

Gå til politiet

Mens salen var i oprør, forsøgte paneldeltagerne at mane til besindighed.

- Folkemødet er et forsøg på at danne fælles front og blive enige om, hvordan vi bedst kan hjælpe politiet frem til opklaring af sagen, forklarede Peter Caspersen fra Hesteinternatet af 1999.

- Vi vil på det stærkeste tage afstand fra enhver form for selvtægt. Tag ikke knepler og jagtgevær med, hvis I leder efter hestemishandleren. Gå direkte til politiet med jeres oplysninger, sagde Peter Caspersen.

Kristian Christensen fra Ikast Politi, der efterforsker et af hestedrabene, fortalte indgående om politiets efterforskningsmetoder. Han var positiv over for, at de fremmødte selv tager ud og leder efter hesteskænderen.

- I må gerne foretage en civil anholdelse, hvis I er så heldige at fange ham. Og hos politiet vil vi blive glade, hvis I kan hjælpe os med at finde ham.

Dyreværnspoliti

Ud over at diskutere den sadistiske hesteskænder, fik adskillige af mødedeltagerne også luftet et ønske om, at justitsminister Lene Espersen bevilger penge til et særligt dyreværnspoliti, der skal specialuddannes i dyrevelfærd.

Inden folkemødet sluttede i relativ god ro og orden var en underskriftsindsamling sat i gang af Alle Dyrs Ret.


[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89