Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

2007: Dyrevelfærdschef i mishandlingssag

Karsten Krogsgaard Madsen står i spidsen for Fødevarestyrelsens nye dyrevelfærdshold. Samme mand var medansvarlig, da slagteheste blev mishandlet


Gengivet med tilladelse af journalist Sanne Rosbøg, Ekstra Bladet - 30. apr. 2007


De fleste kan huske billederne fra DR's dokumentarfilm, hvor 24 danske heste blev fulgt på deres sidste rejse fra Kibæk i Nordjylland til Secli i Syditalien. Hestene blev fragtet 2500 kilometer på cirka 76 timer - uden vådt, tørt eller hvile. Manden, der havde sendt hestene ud på den brutale tur, var hestehandler Palle Ellehammer.

Fødevareministeren græd, og den ansvarshavende dyrlæge veterinærchef Karsten Krogsgård Madsen blev politianmeldt. Det var nemlig i hans afdeling, at man anslog turen til at vare 24 timer og derfor godkendte turen uden hvil, foder eller vand til hestene.

Da Fødevarestyrelsens dyrevelfærdsrejsehold, der skal sikre bedre velfærd for landets dyr, trådte i kraft 1. juni sidste år, blev selv samme dyrlæge udpeget som leder af holdet. 'En af rejseholdets hovedopgaver er at planlægge og koordinere dyrevelfærdskontrollen i besætninger og transporter af dyr', står der i beskrivelsen af rejseholdets fokusområder.

Karsten Krogsgård Madsen er altså igen manden, der skal sørge for, at de lange dyretransporter foregår, uden at dyrene lider overlast.

- Det er korrekt, at jeg var chef for den enhed, der godkendte hestetransporten. Men det var de italienske myndigheder, der så på sagen, og der blev ikke noget ud af den. Vi blev ført bag lyset af det italienske firma, der transporterede hestene, siger Karsten Krogsgård Madsen til ekstrabladet.dk.

Han ser derfor ikke noget problem i, at han i dag skal sikre dyrene acceptable forhold under de lange transporter.

Karsten Krogsgård Madsen vil ikke udtale sig til ekstrabladet.dk om, hvorvidt forholdene for slagtedyrene på deres sidste rejse er blevet bedre, efter Dyrevelfærdsrejseholdet er trådt i kraft.

- Det kan jeg ikke sige noget om. For hvis tallene så viser noget andet end min fornemmelse, så er jeg på den, siger han.

På et nyligt møde med flere af landets dyreværnsforeninger fortalte han dog, at problemerne med hestetransporter i dag er løst.

- Karsten Madsen blev spurgt, hvordan det så ud med hestetransporter, og han svarede, at det slet ikke er noget problem mere, og der næsten ikke fragtes slagteheste til udlandet, siger en kvinde, der var med til mødet.

Ifølge ekstrabladet.dks oplysninger kører Palle Ellehammer dog stadig jævnligt levende heste til Sydeuropa.

2007: Dyrevelfærdschef i mishandlingssag

Karsten Krogsgård Madsen, der godkendte 24 hestes tur fra Nordjylland til Syditalien uden mad, vand eller hvile, er nu blevet chef for Fødevarestyrelsens dyrevelfærdsgruppe, der skal sikre dyrenes ve og vel på lange transporter. (Privatfoto)

Læs også:

Dansk svinetransport under anklage[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89