Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

2007: Ulovlige varer til salg på lauritz.com

Auktionsstedet lauritz.com satte i sidste uge ulovlige figurer til salg. Skov- og Naturstyrelsen siger, de er meldt til politiet, mens lauritz.com selv nægterAf journalist Sanne Rosbøg - 18. apr. 2007

Små grønlandske figurer - såkaldte tupilakker - af ulovlige produkter var i sidste uge sat til salg på net-auktionsstedet lauritz.com. Figurerne, der er lavet af tænder fra den truede kaskelothval, lå til slag på lauritz.com med oplysninger om, at de var lavet af narhvaltænder - som er lovlige.

- Vi troede, at de var lovlige, men da vi blev gjort opmærksom på, at de måske var af kaskelottand, sendte vi dem til Zoologisk Museum. De sagde, de kunne være ulovlige, så vi tog dem af. Men vi har ikke modtaget nogen politianmeldelse, siger administrerende direktør Nico Schou til ekstrabladet.dk.

- Vi har et sæt regler omkring køb og salg af produkter her, og en af dem er, at der ikke må sættes ulovlige produkter til salg, siger han.

Hos Skov- og Naturstyrelsen fortæller man derimod, at netstedet er politianmeldt, og at der er rettet henvendelse til auktionssitet med besked om at stoppe salget af de ulovlige figurer.

- Vi har set billederne af figurerne, og ud fra dem er det ret nemt at kende forskel på narhvaltand og kaskelottand. Vi har derfor bedt lauritz.com om at fjerne figurerne, siger biolog Maj Friis Munk fra Skov- og Naturstyrelsen. Hun understreger, at proceduren i den slags tilfælde er, at Skov- og Naturstyrelsen melder sagen til politiet.

- Jeg ved ikke, om det er sket, men ellers vil vi gøre det snarest, siger hun til ekstrabladet.dk.

Lige før jul blev lauritz.com politianmeldt for at sælge en jakke af hundepels, som er ulovligt i Danmark. Ved efterfølgende undersøgelser viste det sig dog, at jakken var lavet af ulvepels og ikke af hund, som lauritz.com selv skrev på sitet.
[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89