Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

2007: Hest & Rytter - Erfaren mand og kvinde er god at gæste

Hesteinternatet af 1999 anbefaler:

Erfaren mand og kvinde er god at gæste


Tre personligheder med træning af heste som speciale lærer fra sig fredag aften d. 9. marts kl. 19 i hal B i Herning

Tre ryttere med vidt forskellig baggrund har slået sig sammen for at vise, hvordan man klarer indlæring af selv vanskelige øvelser og, hvordan man former hestenes opførsel i det hele taget og især i stressede situationer.
Katja Shumann har levet i cirkusverdenen hele sit liv og vist klassisk ridekunst og heste i fri dressur i en cirkusmanege, Morten Thomsen er berider og var til sin første olympiade i 1988 i Seoul, Ute Lehmann har i tyve år undervist i kommunikation mellem mennesker og heste ud fra psykologiske principper med stor vægt på den menneskelige forståelse af hesten. Et fællestræk for de hestemennesker er, at de er åbne for at tage nye metoder i brug, og at de er på det rene med, at de kan lære noget af hinanden.

Katjas Grand Prix

Katja Schumann er bogstavelig talt født i cirkus og tilhører en af de ældste cirkusfamilier i Europa. I 25 år optrådte hun i det amerikanske cirkus Big Apple, New York, hvor hun er gift med cirkusdirektøren, Paul Bindner, men i de sidste tre år har hun været ansat i cirkus Flora, som ikke har så lang en sommersæson, og det skaber muligheden for, at hun kan foretage sig andre ting i vinterhalvåret for eksempel tage til Danmark og give opvisning på Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning. I USA har hun truffet en fælles bekendt med de andre deltagere, hestetræneren tjekkiske Honza Blaha, som har givet lektion i Herning i hal E, og som ved flere arangementer har haft et samarbejde med både Ute Lehmann og Morten Thomsen.
I en telefonsamtale med Katja Schumann, som uheldigvis for Katje viste sig at finde sted kl. fire om morgenen amerikansk tid, kl. 11 dansk tid, svarede Katja Schumann på spørgsmålet:
- Hvor har du redet Grand Prix dressur? Lød svaret: - Det har jeg kun gjort én gang: Det var til det årlige ”The Royal Horseshow på Windsor Castle engang sidst i helvfjerdserne. Jeg red på en gammel cirkushingst, som kunne alle øvelserne. Jeg trænede på marken inden showet og jeg fik hjælp af en gammel veninde, som er springrytter. Vi fik stillet nogle bogstaver op til at træne efter, men mit største problem viste sig at være hingstens mangel på fremdrift. Når vi havde lavet femten ettere var han kun nået halvvejs på diagonalen, men til gengæld var den god i piaff, passage og piruetterne. Jeg måtte låne alt klunset. Jeg kan huske, at jeg lånte sporerne, for man skal jo ride med sporer, af Eddie Maachen, selv støvlerne måtte jeg låne, for jeg rider ellers aldrig med lange støvler. Jeg blev nr. seks ud af ni. Det var en herlig oplevelse.

Programmet


Morten Thomsen, som er koordinator på afviklingen af opvisningen, fortæller, at det foreløbige program ser således ud.
Katja rider en cirkusforestilling på sin American Saddlebred horse, som allerede er kommet til Danmark, i en til formålet etableret cirkusmanege med musik og det hele. Derefter ser vi på, hvilke ting, vi kan lære af det, som kan anvendes i moderne ridning.
I lektionen, vil vi beskæftige os med at vise, hvordan man lærer en rå hest at acceptere publikum. Simpelthen at ændre adfærd fra skrækslagen hest til selvsikker hest, der styrer publikum. Vi låner nok én af unghingstene i Herning til det formål, da vores heste har prøvet lidt af hvert.
Jeg viser, hvordan øvelsen spansk skridt kan forbedre udtrykket og rummeligheden på en dressurhest´s travbevægelse, og jeg viser, hvordan man med ændrede metoder letter indøvningen af piaff og passage. Vi viser også, hvordan en hest lærer at sidde. Alt bliver vist – trin for trin – så alle kan følge med. Der bliver vist fremgangsmåder, som både amatørrytteren og den professionelle rytter kan få glæde af. Katja låner to af mine andalusiere og Ute kommer med sin andalusier. Jeg selv tager et par varmblodsheste eller tre med. Der bliver meget ping pong og improvisation os imellem. Som afslutning rider Katja igen et cirkusprogram.
Ute Lehmann lægger vægt på, at Morten og Katja er i stand til at få hestene til at gøre det, de ønsker, medens hun i sin fremføring lægger vægt på, at mennesket bag hesten forstår, hvad der foregår i hestens hoved og, hvorfor den ændrer opførsel, når man gør de rigtige ting. - De andre forbedrer hesten. Jeg forbedrer mennesket bag hesten, slutter hun.Der er lagt op til en utraditionel aften med tre personligheder med et åbent sind for fornyelse, og hvem ved? Måske finder de tre i forening den aften frem til helt nye erkendelser i omgangen med heste? Der var ved redaktions slut stadigvæk billetter at købe.


Rigtig god fornøjelse![ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89