Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

2005: Intet spor af hestedræber - Herning Folkeblad

ARTIKEL FRA HERNING FOLKEBLAD D. 8. JULI 2005.
GENGIVET MED TILLADELSE AF JOURNALIST ANNIKA YDERSTRÆDE, HERNING FOLKEBLAD. ARTIKLEN MÅ IKKE KOPIERES.

Intet spor af hestedræber

Politiet har endnu ingen spor af hesteskænderen, der tidligt torsdag dræbte en hest på en mark ved Engesvang. Hestedrabet sker efter et års pause i drab og mishandling af heste forskellige steder i Midt- og Vestjylland

Hverken fodspor, mordvåben eller nogen andre ledetråde er blevet fundet efter den ukendte gerningsmand, der natten til torsdag eller tidligt torsdag morgen dræbte en hest på en mark i Engesvang. Politiet forsøger alligevel at efterforske videre i sagen om hestemordet, der er det første af slagsen i år.

- Vi skal blandt andet se, om der er nogen sammenfald med episoderne fra sidste år, siger vicekriminalinspektør Ole Henriksen fra Herning Politi.

Det var en nabo til Ella Isaksen og Poul Møller, der først så vallaken Topper ligge livløs og fuld af blod på forkroppen. Klokken var omkring 5.30, og han var på vej til arbejde. Straks efter sin uhyggelige opdagelse fik han fat på ægteparret, der bor i et hus på Aaboesvej i Engesvang lige overfor engen, hvor den to år gamle hest gik i en fold sammen med sin mor. Parret gik hurtigt marken igennem for at se, om hesten kunne have skåret sig. Da intet tydede på, at det dybe sår på hestens hals var kommet ved et uheld, skyndte de sig at ringe til politiet. Senere ringede de også til datteren, der ejer hesten, men i øjeblikket er på ferie. Ligesom resten af familien var hun dybt chokeret.

- Vi er rystede, chokerede og vrede. Vi er helt uforstående overfor, at nogle kan få sig selv til at gøre det. Det kan jeg simpelthen ikke sætte mig ind i, siger Ella Isaksen.

Fold ved trafikeret vej

Folden, hvor de to heste gik, ligger tæt op ad den ret trafikerede Gl. Kongevej. Alligevel har hesteskænderen vovet at kravle over hegnet. Her har vedkommende sandsynligvis hurtigt fået kontakt til den godmodige vallak. Hesten er blevet stukket i halsen og døde af et ti centimeter dybt snitsår efter at have gået blødende rundt på marken.

Ella Isaksen peger. Rundt omkring på marken er mørke pletter af blod. Hun har svært ved at udholde tanken om, at hesten er gået såret rundt for til sidst at falde død om mellem to træer. Hoppen er uskadt, men den var meget skræmt efter nattens oplevelser.

Ingen naboer har bemærket noget særligt, og familien kender ikke umiddelbart nogen, der kunne tænkes at have villet skade deres hest.


[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89