Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

2005: Hesteinternatet af 1999 på Hest & Rytter- Messen

Hesteinternatet af 1999 har deltaget på Hest og Rytter-messen i Herning, 10. 11. 12. & 13. marts 2005.

En væsentlig del af foreningens arbejde for at forbedre dyrevelfærden er oplysning gennem direkte kontakt med mennesker. Derfor er det en glæde, at vi for 6. år i træk fik mulighed for at deltage på Hest og Rytter-messen i Messecenter Herning.

Det blev fire intense dage, hvor der blev snakket dyrevelfærd med et stort antal mennesker. Der var skulderklap og rosende ord til os fra mange.

Vi oplevede at få mange opfordringer til at komme ud på skoler og rideskoler med foredrag og undervisning. Mange skoleelever, der havde modtaget materiale fra foreningen til forskellige skoleprojekter, kom forbi for at sige tak for hjælpen. Og nogen af dem berettede om, at deres projekt havde gjort stort indtryk på lærere og klassekammerater.

Der var også en del henvendelser fra hesteejere, der var kommet i en ubehagelig situation bl.a. i forbindelse med en handel.

I år havde vi valgt at invitere nogle medlemmer af Folketinget til at være på vores stand, for at de besøgende kunne få en direkte dialog med dem om deres ideer vedr. dyrevelfærd. Vi havde besøg af Kristen Touborg Jensen, SF, Johs. Poulsen, B, og Charlotte Dyremose, C. Mødet med dem gav stof til eftertanke, og vi fik nogle nye synsvinkler at arbejde ud fra.

Har du spørgsmål om dyrevelfærd ?
Politiker Johs Poulsen (B),kan kontaktes på e-mail: Johs.Poulsen@ft.dk såfremt du har spørgsmål om dyrevelfærd.

Der blev fra foreningens side lagt rigtig mange timers frivilligt arbejde i løbet af de fire dage, og vi stod tilbage med en følelse af, at foreningen havde gjort et godt og solidt stykke arbejde, og at der er mange, der bemærker, hvad det er vi arbejder for. Desuden er det sådan, at det, at andre mennesker har stor respekt for vores arbejde, selvfølgelig ikke skal være drivkraften i sig selv, men det varmer og giver kræfter.

Vores slogan på messen var " ET GODT DYRELIV ER EN MENNESKESAG ". Efter at have talt med de mange besøgende, folketingsmedlemmer og en række andre deltagere på messen står denne lille sætning stærkt i vores bevidsthed, og vi synes, den udtrykker ganske præcist, hvad det er, vi arbejder for.

Ingen deltagelse uden økonomi og forberedelse. Og som det er nævnt i vores pressemeddelelse omkring messen, havde foreningen i år ikke midler til at deltage. Her trådte Peter og Angela Mathiesen til og sponsorerede vores stand. Vi oplevede både inden og under afviklingen af messen et fint samarbejde.

Hesteinternatet af 1999 er meget glad for al den støtte, inspiration og energi vi har fået af Peter og Angela. Den indsats, Peter og Angela har gjort for sagen, og den økonomi, de har lagt i den, er betydelig.


[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89