Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

2005: Sponsorat til Hesteinternatet af 1999

Pressemeddelelse fra Hesteinternatet af 1999 d. 7. marts 2005

Sponsorat gør det alligevel muligt for Hesteinternatet af 1999, for 6. år i træk, at udstille på Hest og Rytter Messen i Herning 10. -13. marts 2005.

Det så ellers ud til at vi måtte afstå fra at deltage på messen i år, pga. høje sagsomkostninger i 2004. - I forbindelse med frikøbet af en pony fra en ridelejr, anlagde ridelejren injuriesag mod Hesteinternatet af 1999, fordi vi over for pressen havde redegjort for vores opfattelse af ponyens tilstand og for forholdene i ridelejren. Hesteinternatet af 1999 blev dømt for at udtale sin mening om forholdene. De samlede omkostninger for Hesteinternatet af 1999 beløb sig til kr. 85.100. Og så sidder vi tilbage i Hesteinternatet af 1999 og spørger os selv, hvordan det egentlig er, det står til med ytringsfriheden??

Medieinteressen for sagen var stor, der blev bl.a. vist et indslag i DR´ TV-avis. Vi redegjorde for sagens forløb på vores hjemmeside, men efter dommen gjorde den pågældende ridelejrs advokat udenom retten det klart, at hvis vi ikke øjeblikkeligt fjernede alt om sagen fra siden, ville vi f¨å en ny stævning. Vi gør opmærksom på, at denne sanktion ikke var omfattet af landsrettens dom. Og så spørger vi igen os selv, hvad må vi egentlig sige, for at forbedre dyrenes forhold?

Sagen har fået os til at udarbejde en vejledende brochure til forældre og børn om, hvad man skal være opmærksom på ved valget af ridelejr til en vellykket og lærerig ferie, hvor dyrevelfærd er en naturlig del af det at omgås dyr. Brochuren kan findes på www.hesteinternatet.dk

Når vi nu alligevel vil være at finde på Hest og Rytter Messen i Herning for 6. år i træk, så skyldes det et venligt sponsorat fra Peter og Angela Mathiesen, som vi kender fra en sag hvor vi ved fælles hjælp fik givet en forpint DV-hoppe et godt dyreliv. Peter og Angela vil selv være med på messen og planlægger at donere en del af overskuddet fra deres salg til Hesteinternatet af 1999. Vi takker meget for støtten og for anerkendelsen af vores forenings arbejde, der udelukkende er baseret på frivillig og ulønnet arbejdskraft og på donationer fra venlige givere og fonde.

På vores stand vil man kunne få oplysning og vejledning om dyrevelfærd, og om hvad man kan gøre hvis man bliver vidne til at dyr har forhold der bør ændres. Desuden får vi besøg af politikerne:

MF Kristen Touborg (SF) fredag d. 11. marts kl. 12-17

MF Johs. Poulsen (B) lørdag d. 12. marts kl. 12-13

MF Charlotte Dyremose (C) lørdag eftermiddag ( det præcice tidsrum vil blive annonceret på messen).


Ovennævnte politikere vil indgå med oplysning og debat om den politiske side af dyrevelfærd i Danmark og EU.

Velkommen og på gensyn på vores stand på messen.

Vi er på standnummer 2896 i hal C

Med venlig hilsen
Hesteinternatet af 1999.
[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89