Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

2005: Tanker om Topper

Topper er død. Han blev myrdet, stukket ihjel af en skarp, rund genstand, der forsætligt og med stor præcision blev stukket 10 centimeter ind i hans halspulsåre den 7. juli 2005. Tænk, at en hest der var så glad, tillidsfuld, sund og rask pludselig er væk når man bliver kaldt hjem fra fire dage i sommerhus…

2005: Tanker om Topper

Hvorfor var det lige Topper, det skulle gå ud over? Og hvorfor lige min hest? Hvad kan få folk til at mishandle en hest på den måde? Han blødte ihjel… Det tog vel ca. en halv time fra han blev stukket til han rent faktisk døde (efter at han havde vaklet hele marken rundt, var faldet et par gange og kommet op igen.) Eller hvad? Jeg ved ikke hvor lang tid det tog, for jeg var der ikke! Jeg kan kun gisne, og håbe at han i det mindste ikke led alt for længe…

Det der spøger i mit hoved, nu hvor jeg endelig er i stand til at sætte mig ned og skrive om det, er at jeg faktisk har mistet mere end en hest.
Den hoppe jeg har tilbage er blevet skør. Hun så sin søn dø den sommernat, og jeg er alvorligt bange for, at hun aldrig bliver sig selv igen. På trods af, at hun har boet hos mig fra hun blev født, altid har haft det godt, i hendes 12 leveår aldrig er blevet lagt hånd på og altid har været en usædvanligt sød og fornuftig hest, kan jeg nu knap kende hende igen.
Hun sparker, bider, vil ikke bindes og smadrer ting omkring sig. Den hest der før kom galoperende når jeg piftede på marken, kan jeg nu kun på de heldige dage fange med en spand foder i hånden.

Hun er blevet flyttet til en anden mark med andre heste, men er stadig lige bange. At være hestehvisker og kende til horseman-ship hjælper mig ikke synderligt. Det gør blot, at jeg endnu tydeligere kan se, hvor hysterisk angst hun er, og hvor meget hun lider.


De var også tæt knyttede til hinanden, de to. Nu er han væk og kommer aldrig tilbage, uanset hvor meget hun bliver ved med at vrinske efter ham. En lastbil med kran kom og løftede ham ud af marken med kæder om bagbenene og kørte ham væk.

Jeg ved ikke hvem der kunne finde på at behandle en hest så grusomt og hjerteløst, og jeg finder sandsynligvis heller aldrig ud af det. Politiet har gjort hvad de kunne, tror jeg, hvad mere kan man gøre end at snakke med naboerne og gennemgå marken for at finde eventuelle spor eller mordvåben? Det er jo trods alt bare en hest, og der er mange langt vigtigere ting de få folk på Ikast politistation skal lave.

Skulle de nu gå hen og falde over gerningsmanden (eller mændene?) er der jo heller ikke det store de kan gøre. Jeg finder det dybt grotesk at man i et land som Danmark ikke risikerer mere end en bøde for hærværk på andres ejendom for et overlagt drab der er begået med ondt i sinde, eller i allerværste fald en fængselsdom på op til 30 dage.
Ja, offeret var bare en hest, men han er et levende væsen, og hans liv blev taget med vold. Han har sandsynligvis lidt frygteligt, og dette vidste gerningsmanden at han ville. Mishandlingen må have haft det motiv at påføre hesten lidelse, hvilket andet motiv kan man have til at stikke en spids genstand ind i halsen på en uskyldig hest?

Jeg er bange. Og jeg er rasende. Hvad fanden bilder folk sig ind? At myrde min hest! Og at vide, at jeg måske kan gå forbi ham (eller dem) nede i Brugsen er næsten ikke til at holde ud! Det er hamrende frustrerende at folk kan slippe af sted med den slags sindssyge gerninger uden at komme til at stå til regnskab for det!

Hvad siger man til sin 5-årige søn, der med angst i stemmen kl. 4 om natten er vågnet op med mareridt for sjette gang den nat? At psykopaten der stak hans og min hest ikke stikker mennesker? At manden ikke kommer hjem hvor vi bor og ”dør os ihjel”? Hvad fanden svarer jeg, når han grådkvalt spørger ”jamen hvordan ved du det, Mor?” For jeg ved det ikke. Politiet har ikke tid til at komme og ta’ ham, min skat. Han er stadig derude et sted, men vi passer på dig, så sov du bare…


Lina Møller

Hvis folk vil vide mere eller har kommentarer, kan de kontakte Lina på bolm@iks.dk
[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89