Profile index



Om foreningen
Ide og formål


Søg: 

2007: Hestens Verden - Samklang mellem hest & menneske


Af Dan Nielsen, Hest & Rytter

Lørdag den 24. november er der lagt op til en lærerig inspirationsdag på Vilhelmsborg


Med det formål at styrke dyrevelfærden besluttede regeringen i forbindelse med aftalen om finansloven at afsætte en dyrevelfærdspulje, der kan søges af alle foreninger, der arbejder for dyrevelfærd i Danmark.

Foreningen Hesteinternatet af 1999 ansøgte om midler fra dyrevelfærdspuljen, og der blev bevilliget et beløb, som blandt andet har gjort det muligt at arrangere Hestens Verden - en inspirerende og lærerig temadag om hestevelfærd.

Det bemærkes, at tildelingen af midler fra dyrevelfærdspuljen er betinget af, at der efterfølgende indsendes et regnskab til Justitsministeriet, hvoraf det fremgår, hvordan de tildelte midler er anvendt og andelen af eventuel anden finansiering. Det skal i den forbindelse tillige beskrives, hvordan opgaven er udført.

Justitsministeriet har oplyst, at der samlet er ansøgt om et beløb, der væsentligt overstiger størrelsen af dyrevelfærdspuljen, så af denne grund har det ikke været muligt at imødekomme alle ansøgninger fuldt ud.

Hesteinternatet af 1999 er meget taknemmelige for det tildelte beløb og hermed anerkendelsen af foreningens arbejde.

Arrangementet Hestens Verden – Samklang mellem hest og menneske, er en inspirationsdag. Vi vil vise, hvordan tingene fungerer, NÅR de fungerer!

Det er ikke et gallashow, men vi vil vise dagligdagens samarbejde mellem heste og mennesker på både amatør og professionelt niveau.

Manglende kendskab til og forståelse af hesten resulterer ofte i store konflikter hest og menneske imellem. Uvidenhed kan medføre at hesten holdes og håndteres i strid med gældende lov.
Sikkerheden for både heste og mennesker vil kunne øges væsentligt, hvis mennesker får forståelse for hestens natur og reaktioner.

Til at vise heste og mennesker i harmonisk samklang er valget naturligt faldet på Ute Lehmann fra Horse in Harmony www.horseinharmony.dk, da Ute underviser heste og mennesker på en helt fantastisk pædagogisk måde, der øger hesteejernes selvindsigt og bevidsthed i omgangen med heste.
Ute Lehmann er klar og præcis i sine budskaber. Store problemfyldte situationer vendes til harmonisk samarbejde. Resultaterne er ofte forbløffende – enkle og ligetil.

Ute Lehmann tager udgangspunkt i hestens natur, såsom at hesten er et flugtdyr og hvad dette indebærer med hensyn til træning, indlæring og ros.
Til arrangementet vil der blandt andet blive vist en lektion fra en ridetime.

Derudover bliver der vist fri dressur, springning - blandt andet med den professionelle springrytter Susan Kjærgård - tølt og pas, ridning uden tøjler, ”Folkedans med Heste” og ”The Art of Trailerloading”.

Til arrangementet er der også lagt vægt på et folkeligt plan, og dette kan bedst illustreres derved, at man har formået at få den populære radiovært Nis Boesdal som konferencier, og han vil med sikkerhed være den rette mand til at sætte de enkelte indslag sammen. Vi kender ham bedst som den lune jyde, der står for udsendelsen ”Danmarksmester”, der bliver sendt på alle hverdage lige efter klokken 13. En sej og lun jyde, der kender sit land - ikke mindst sit Jylland!

Der vil blive præsenteret heste af forskellige racer, og da musik og heste i skøn forening er en fantastisk oplevelse vil hele arrangementet være kombineret med levende musik af blandt andre duoen Christie Cleek, der spiller folkemusik på højeste plan.

Der bliver tale om en meget bred vifte af indslag med blandt andet gæstetalere. Hestedyrlæge Niels Guss Andersen fra Oksbøl Hestepraksis vil være en af dem.
Hundene vil også få deres plads i programmet derved, at man vil blive specielt orienteret om den spanske greyhound, galgoen.

Programmet begynder klokken 11 med forventet afslutning ved 18-tiden, og så er der GRATIS ADGANG!


2007: Hestens Verden - Samklang mellem hest & menneske


[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89