Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

2008: Hvad med et dyrepoliti?

Information den 28. juni 2008

af Anne-Mette Iversen, Hesteinternatet af 1999


I Danmark er det tilladt at bruge dyr til sex. Det Dyreetiske Råd mener, det er ok, for hvis dyrene skades fysisk, er de beskyttet af gældende Dyreværnslov.

Vi har hvert år en del sexskadede dyr, af politiet kaldet for dyremishandling med formodet seksuelt motiv, men ikke én eneste person er endnu blevet straffet. For få uger siden var der en sag ved Ringsted, hvor en bambuspind på 25 cm var boret igennem skeden og videre ind i kroppen på en kat. I marts blev en ko fundet med yver og kønsorganer skåret af. På Falster blev en pony voldtaget af en pensionist, der blev taget på fersk gerning med fund af blod osv. MF Mikael Aastrup fra Venstre udtalte, at hvis der heller ikke i denne sag kunne fældes dom i henhold til Dyreværnsloven, så var der noget galt. Manden gik fri.

Alligevel kunne Aastrups parti samt De Konservative, Socialdemokratiet og De Radikale ikke stemme for et forbud mod sodomi, der blev fremsat i 2007, ligesom de heller ikke kunne støtte et forslag fremsat i år om, at vi skal have et dyrepoliti.

Bevisbyrden er umulig, medmindre også selve gerningen, det at misbruge dyret seksuelt (bortset fra visse bagatelagtige hændelser, berøringer, onani ved siden af dyret osv.) gøres ulovlig. Når det kan bevises, at dyret er blevet brugt aktivt til sex, skal det udløse en bøde. Et forbud ville også stoppe udbuddet af dyr til sexmisbrug på Internettet.


2008: Hvad med et dyrepoliti?

Foto: Anne-Mette Iversen


[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89