Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

2008: Beskyttelse af dyr under transport....

Til Justitsministeriet, Dyrevelfærdskontoret

22. august 2008

Bemærkninger til høring over udkast til ændring af bekendtgørelse om beskyttelse af dyr under transport

Sags nr.: 2007-5401-0042 Dok.: CAG41095

Jeg har efterhånden været med til at kommentere en del høringssvar, men jeg må tilstå, at jeg aldrig før har tænkt og grublet så meget over et høringssvar, som dette! Jeg har talt med flere særdeles kompetente folk fra andre dyreværnsforeninger; ligeledes er emnet blevet grundigt drøftet med en dyrlæge, som har stor indsigt heri. Det jeg nok havde allermest brug for var at se og opleve, hvordan disse kasser, som fjerkræ transporteres i, ser ud og hvordan de i praksis anvendes.

Her sidder jeg så på udløbsdagen for at komme med bemærkninger til ændringsbekendtgørelsen og har et klart billede af mine oplevelser fra en kyllingefabrik, som jeg besøgte onsdag morgen den 20. august 2008.

Set fra et højere perspektiv, vil jeg beskrive det jeg så, som værende fuldstændig grotesk. Hvis jeg ikke allerede var vegetar, var jeg straks blevet det, da jeg trådte ind i den store fabrik – en hal, som rummede 27.000 kyllinger. Et team på fem kyllingefangere var i færd med at forflytte kyllingerne fra hallen til lastbilen, som skulle fragte kyllingerne fra Nørre Snede til slagteriet i Padborg.


Kyllingefangerne var imødekommende, venlige og ganske interesserede i min nysgerrighed. Jeg fortalte, at jeg netop var i gang med at udfærdige bemærkninger til høring over udkast til ændring af bekendtgørelse om beskyttelse af dyr under transport, så de ville gerne svare på mine stillede spørgsmål og inviterede mig med indenfor i hallen, så jeg kunne se – efter at øjnene havde vænnet sig til mørket – hvordan kyllingerne kom fra gulv til kasse.

En af kyllingefangerne havde haft dette job i 30 år!

Det virkede som om, at teamet havde det godt indbyrdes. Jeg kender jo selvsagt ikke deres baggrund for at vælge et sådant job, men det var i hvert fald ikke deres hensigt at gøre dyrene ondt. Men at være kylling må gøre ondt! Så forbandet ondt. Det eneste lyspunkt for en kylling må være, at den kun lever i 37 dage. Et liv i holocaust helvede.

Luften – hvis man kan tale om en sådan - i hallen var hæslig, nærmest klaustrofobisk. Stanken var ulidelig. Modbydelig på alle måder.

Set i denne kontekst giver det mig ingen mening at skulle kommentere, hvorvidt kasserne skal have tæt bund eller ej, strøelse eller ej.

Nedlæg disse rædselsfulde dyrefabrikker – jo før des bedre.

Spørgsmålet om containere som transportmiddel af levende dyr:

NEJ til containertransport af dyr! Dyr er levende væsener og skal ikke behandles som en vare. Tænk engang, hvis containeren blev vendt på hovedet……………………


Venlig hilsen Anne-Mette Iversen, Hesteinternatet af 1999
2008: Beskyttelse af dyr under transport....


[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89