To sølle ponyer - politiet ikke enig

Anmeldelse:
I september 2009 modtog vi en anonym henvendelse om to ponyer på en lille mark. De fremstod i dårlig stand, hvor den mindste lå ned på jorden det meste af tiden, og rejste sig nødigt op, ifølge anmelderen.

Vores besøg:
Vi besøgte stedet og det var vores vurdering som forening, at ponyerne ikke blev holdt, passet og plejet i overensstemmelse med dyreværnsloven. Blandt andre overtrædelser havde den mindste pony svære snabelhove - deraf dens manglende lyst til at gå og stå oprejst. Ponyerne blev fodret med rådne gulerødder, som ejeren selv viste frem. Vi vurderede alt i alt, at hesteholdet skulle anmeldes til politiet.

DESVÆRRE fik vi ikke taget billeder ved dette første besøg. Billeder ved første besøg er vigtige og kan være afgørende!

Politi og dyrlæges dom:
Politiet så - sammen med en medbragt kvindelig dyrlæge fra Fødevareregion Nord - ingen problemer i hesteholdet. Ejeren havde i mellemtiden selv fået skåret snabelhovene af.


I pdf-linket nederst her på siden kan anmeldelsen læses med hændelsesforløb, beskrivelse af ponyernes tilstand, fotos osv.

Vi spørger: Skal hestene være halvdøde, før politi handler på sagen? Hvordan kan en dyrlæge mene, at ponyerne har det fint nok? Hvordan fortolker vi dyreværnsloven - og er den noget værd i praksis??

Disse billeder er fra et senere besøg:

To sølle ponyer - politiet ikke enig

Pels klistret sammen i laser. Usoigneret og tegn på manglende korrekt fodring (vitaminer). Halen klistret sammen af afføring, indtørret såvel som vådt, og fast til baglårene. Hesten for tynd, hvilket kan være svært at se pga. den tykke pels, der skjuler fremstikkende hofte- og ribben.

Store buler i hovedet på begge sider langs næseryg. Dårlig benstilling og dårlige hove (snabelhove skåret af). Usoigneret.

Dårlig benstilling på bagben ses her. Typisk som følge af længerevarende / tilbagevendende forfangenhed.

Snabelhovene blev skåret af inden politiets besøg. Ved nærsyn ses dog stadig deforme og lange hove.


 » Anmeldelse af de to ponyer (klik her) (PDF)Udskrevet fra http://hesteinternatet.dk d. 27. Januar 2022  22:11:58